×
Îro dîsa li ser gorra te bûm !
admin
Îro dîsa li ser gorra te bûm !
Zinarê Xamo Salek dîsa pir zû derbas bû ! Aslan, sal dîsa zû derbas bû, me hew dît 9ê adarê hat jî. Ez û Hêvî îro dîsa bûn mîvanê te. Tu rastiyê dixwazî min ji bîr kiribû. Lê do ne pêr, nizanim çawa bû, wek heft kes ji min ra bibêjin, ”ma qe...

Li himberî êrîşên dagirkeran em hêza xwe bikin yek
admin
Li himberî êrîşên dagirkeran em hêza xwe bikin yek
Welatê me Kurdistan ji derveyî îradeya gelê me bi çar perçeyan ve hatîye perçe kirin. Eve nêzîkî sed salîye ku Tirkîye, Îran, Iraq û Sûrîye , di meseleya  Kurdistanê de hemû pirs û pirsgirêkên di navbera xwe de datînin alîyekî û bi hevdu re pla...

Radio Ashti
admin
Radio Ashti
Sipasdarê birayê Haci KardoxiAştî û Radio Ashtî me, sipasdarê dost û hevalên ku bi sebir 4 saetan li me guhdarî kirin û em bi tenê nehiştin im. Mixabin derfet nebû ku bersîvên temama pirsan bidim. Em di têkoşîna rizgarîya neteweyî de bi hev re n...

19 sal zû derbas bûn
Zinare Xamo
Sal zû derbas dibin, min hew dît salek din jî derbas bû û wa ye dîsa 9ê nîsanê hat. Erê pismamo, 19 sal di ser wefata te ra derbas bûn. Îro dîsa ez û Hêvî bûn mîvanên te. Lê vê carê em ne bi tenê bûn, Mumtaz Aydin Roza Kurdî, Erdal Kurdman, ez û Hêvî...

Xwezî gorr bihata zimên
Zinare Xamo
Xwezî gorr bihata zimên
Aslan, sal zû derbas dibin, me tew nedît 18 sal çawa derbas bû. Îro ez û Hêvî dîsa bûn mîvanê te. Li ber serê te me bi hesreteke kûr û bi xemgîniyeke mezin rojên borî yad kirin. Me bîstekê qala te kir. Hêvîyê got, qey qismet û nesîbê te ev ax, ev gor...

Dewleta Tirkîyê, li sê parçeyê Kurdistanê şerekî tûnd û dagirkerane dimeşîne.
Fuad Onen
Dewleta Tirkîyê, li sê parçeyê Kurdistanê şerekî tûnd û dagirkerane dimeşîne.
Dewleta Tirkîyê, li sê parçeyê Kurdistanê şerekî tûnd û dagirkerane dimeşîne.Dewleta Tirkîyê, li sê parçeyê Kurdistanê şerekî tûnd û dagirkerane dimeşîne. Li gorî rayedarên Sîstema Serwerîya Tirk, ev şer ji bo wan mijara bekayê (mayin-nemayinê) ye. H...

Me îro silavek da gorra hevalekî pir ezîz !
Zinare Xamo
  Mehmet Aslan Kaya 17 sal berê di rojeke wiha da di 51 saliya xwe da ji nişka ve, bêyî ku kesî nerehet bike, bêyî ku haya kesî pê xe wek çirayekê vemirî û çû gerdûneke din. Mirina wî ne malbata wî tenê, bi sedan, bi hezaran kesên ev kurdê fed...

Mirinê pir zû tu ji nav me bir lê navê te nemir e
Zinare Xamo
Mirinê pir zû tu ji nav me bir lê navê te nemir e
Min got pismam sal zû dibuhirin, 16 sal derbas bûn. Hemû dost û hevalên te, zarokên te dersa matamatîkê dida wan, xortên te alîkariya wan dikirin hemû mezin bûne û di civata Swêd da hatine der û meqamên muhîm, ji bo gelê xwe xebatên pir baş dikin. &n...

Xusûsîyetên Rojhilata Nêzîk
Fuad Onen
Xusûsîyetên Rojhilata Nêzîk
Di sîyeseta Kurdistanê de du problemên esasî hene. Yek jê, taleba desthilatîya navendî lawaz e, taleba jêr desthelatîye, bi tirkî ”alt îktîdar” ew taleb xurt e. Lê taleba desthelatîyên navendî lawaz e. Sedemek ji, ku sernîvîsa vê panelê j...

Serxwebûna Kurdistanê
Fuad Onen
Serxwebûna Kurdistanê
Sîyeseta partî, rêxîstin,saziyên bakurê Kurdistanê dev ji hedefa serixwebûnê berda ye. Ji delva hedefênserxwebûnê, otonomî, federalî an demokrasî te parastin. Di vir de anormalîyekheye. Yanî îro ji her demê betir taleba serxwebûn û yekîtîya Kurdistan...

Page 1 of 6First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  Next   Last   
10
4 Eylül 2005 tarihinde Ankara’da başlayarak 17-18 Aralık 2005 tarihli Diyarbakır toplantısı ile devam eden Kürt Ulusal Demokratik Çalışma Grubu’nun Kürt halkının kendi geleceğini özgürce belirleme perspektifi çerçevesinde Kürt ulusal demokratik güçlerinin en geniş birliğini oluşturmak üzere başlattığı süreç, bundan böyle Kürt Ulusal Birlik Hareketi olarak anılacaktır.
Madde 1:Adı, merkezi, kısa adı
Birliğin adı Kürt Ulusal Birlik Hareketi’dir. Merkezi Diyarbakır’dır. Kısa adı TEVKURD’ dır.
Madde 2:. Karakteri
Kürt Ulusal Birlik Hareketi, Kürt halkının kendi geleceğini kendi topraklarında özgürce belirleyerek diğer özgür uluslar ailesi ile eşit hak ve özgürlüklere sahip olmasını savunan ve bunun için ulusal birlik perspektifini benimseyen bütün siyasi parti, girişim, çevre, grup, inisiyatif, kurum, kuruluş ile şahıslardan oluşacaktır.

Kürt Ulusal Birlik Hareketi çalışmalarında, meşruiyeti, demokratik işleyişi, çoğulculuğu, katılımcılığı ve açıklığı benimser.
Madde 3: Amacı
Kürt Ulusal Birlik Hareketi, halkımızın özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin ortak paydalarını ortaya çıkartmak, bu ortak paydaları çoğaltarak kitlelere mal etmeyi; farklı örgüt, düşünce ve inanca sahip ulusal demokratik güçleri mücadele ve dava birliği anlayışı çerçevesinde yakınlaştırmayı; birlik kültürünü geliştirmeyi ve bütün güçleri Birliğin program hedefleri doğrultusunda harekete geçirmeyi temel görev sayar.
Kürt Ulusal Birlik Hareketi, Ulusal Birliğin oluşmasında değişik görüş ve eğilimlere sahip farklı ulusal güçlerin birbirlerinin varlığına, farklılıklarına ve özgün hukukuna saygıyı esas alır; Kürt ulusunun ortak iradesini temsil edecek bir Ulusal Kongre gerçekleştirmeyi hedefler.
Madde 4: Organları
BİRLİK KONGRESİ (BK)
BK, Birliğin en üst organıdır. Birlik Kurucuları, Birlik Meclisi Üyeleri, birim kongrelerinden seçilen delegeler ile BM’nin 2/3 çoğunlukla belirleyeceği değişik kanaat önderleri, parti ve çevre temsilcileri delegelerinin katılımından oluşur.
Toplanması:
a. BK, olağan olarak yılda bir toplanır. Bu süre en fazla iki yıla kadar uzatılır. Toplantının yer, gün ve gündemi Birlik Meclisi (BM) tarafından kararlaştırılıp en az bir ay önce Yerel Birimlere (YB) bildirilir.
b. BM veya Hareket Yürütme Kurulu (YK) tarafından hazırlanmış karar tasarıları Yerel Birimlere (YB) 30 gün önce gönderilir.

c. BK toplantısından en az 20 gün önce kongreye katılacak delege listesi hazırlanır.
d. BK’nin toplantı yeter sayısı, BK delegelerinin salt çoğunluğudur.
e. BK’ ye seçilecek delege sayısı, Kürdistan ve metropol için nüfusu 300 bine kadar olan illerden en çok 15, 300 binden fazla olan iller için en çok 30 dur. Yurtdışı katılımı ek yönetmelik ile belirlenir.
f. BM, bir ay önce BK’ye katılmasında yarar bulduğu siyasi parti, çevre ve grup temsilcileri ile aydın, yazar, sanatçı vb kişileri Kongreye delege olarak davet edebilir. Bu kategorideki delege sayısı seçilmiş delege sayısının ¼ ünü geçemez. BM, yurtsever parti, çevre ve grupların Birliğe kurumsal katılımı için gerekli yönetmeliği hazırlar.
Olağanüstü Toplanması
BK’nin olağanüstü toplanmasına delegelerin dörtte birinin (1/4) çağrısı üzerine veya BM’nin tam sayısının üçte iki (2/3) çoğunluğu ile karar verilir.
Yönetimi
a. BK’yi, Birlik Sözcüsü, yokluğunda kendine vekalet edecek YK Üyesi, bu organların boşalması durumunda ise BM’ce kendi içinden seçilmiş bir üye açar.
b. BK’nin Divanı, bir başkan ve iki başkan yardımcısı ve gerektiği kadar yazmandan oluşur, açık oyla seçilir. Ancak oyların sayımında zorluk ya da duraksama olursa, BK, seçimin ad okunarak ya da gizli oyla yapılmasını kararlaştırabilir.
c. Divan, kongre çalışmalarını genel hukuk kuralları, demokrasi ve Birlik ilkelerine uygun olarak yürütülmekle yükümlüdür.
d.BK, üyelerinden en az onda birinin (1/10’nin) önerisiyle belli bir konunun gündeme alınması istenebilir. Program ve tüzük değişikliklerine ilişkin teklifler, BK’de hazır bulunanların beşte birinin (1/5’nin) oylarıyla gündeme alınır. Öneride imzası bulunan üç, karşı görüşte olan üç delege konuşma yaptıktan sonra, açık oylama ile karar alınır. Gündeme alınma oylama sonucu kesinleşirse, konu ilgili komisyonda rapora bağlandıktan sonra Birlik Kongre’sinde görüşülür.
e. Organlara aday olanların birlik üyesi olmadıkları ya da haklarında seçilmeye engel durumların olduğu yolundaki itirazlar, Divanca seçimlerden önce karara bağlanır.
Yetkileri:
a. BK, Birlik politikasını ve örgütsel işleyişini belirler, gerekli düzenlemeleri yapar, hedefler ortaya koyar.
b. BK, BM’ni seçer.
c. BM’nin bir önceki döneme ilişkin faaliyet ve mali raporunu tartışarak sonuçlandırır.
d. BK, Birlik Hareketinin bir başka Kurumla birleşmesine, tüzel kişiliğine son verilmesine ilişkin kararlar alabilir. Bu konulara ilişkin kararlar, üye tam sayısının üçte iki (2/3) oy çokluğuyla alınır.
e. BK’ deki program ve tüzük değişikliği ile Birlik politikaları konusundaki önerge ve karar tasarıları delegelerin onda birinin (1/10’nin) imzası ile verilir.
f. BK kararları, bütün Birlik organlarını ve üyeleri bağlar. Bu kararlar kamuoyuna ve üyelere duyurulur.
g BK’de tüzük ve programa ilişkin değişiklikler delegelerin 2/3 çoğunluğu ile karara bağlanır.
BİRLİK MECLİSİ (BM):

Kongreden sonra Birliğin en üst organıdır. BK’nin seçtiği 35 kişi ile iki kongre arasında Birliğe katılacak olan kurumsal üyelerden BM' nin 2/3 oy oranıyla kabul edeceği temsilcilerinden oluşur. Bu yolla BM’ ne seçilecek üye sayısı 10’ u geçemez. Ayrıca bu seçim zorunlu değildir.
Seçimi
Birlik mantığı ve ruhun uygun olarak, Birliği oluşturan bütün eğilim ve değişik görüş sahibi şahsiyetlerin Meclise yansıtılması ilkesel kabul sayılarak;
a. BK, BM seçimlerini gizli oy, açık ve aralıksız sayım ve ayrım ilkelerine göre yapar.
b. Delegeler, seçimlerde, Divan’dan alacakları oy pusulalarıyla adaylar arasında kendi destekledikleri adayların adlarını yazabilecekleri gibi, baskı, teksir ve fotokopi yoluyla önceden hazırlanmış ve birer örneği Divana süresi içinde verilmiş oy pusulalarını da kullanabilirler.
c. El yazısı ya da çoğaltılmış oy pusulalarındaki aday sayısı, BM için en az 18 en çok 35 kişi işaretlenir, bu sayılardan az veya çok aday ismi yazılan veya işaretlenen oy pusulaları geçersiz sayılır.
e. Eşit oy alan adaylar arasında ad çekimi yapılır ve sonuçları BK’ ne açıklanır.

Toplanması

a. BM, en geç üç ayda bir toplanır. BM toplantı gündemini Birlik Sözcüsü, Yürütme Kurulu’ nun görüşünü alarak, hazırlar ve toplantı gününden 7 gün önce üyelere bildirir. Yine incelenecek yazı, tasarı, proje ya da belge varsa 7 gün önceden üyelere iletilir.
b. 1/5 üyenin görüşülmesini istediği konular da BM gündemine alınır.
c.YK gerek gördükçe ve BM’nin 1/5 üyesinin yazılı istemi halinde, Birlik sözcüsü ya da Yürütme Kurulunca görevlendirilen bir YK Üyesi, gündemi açıklayarak BM’yi olağanüstü toplantıya çağırır.
d. BM, bilgi almak ya da belirli bir konuyu görüşmek üzere, toplantılarına karar almak suretiyle başka kesim ve kişileri çağırabilir, çağrılılar görüş bildirebilir, ancak oy kullanamazlar.
e. BM olağan toplantılara bir yılda 2 kez özürsüz katılmayanların üyeliği, BM kararıyla düşer.
Karar alma Tarzı
BM, Birliğin çoğulcu yapısını, bileşenlerinin örgütsel, düşünsel farklılığını gözeterek karar alma süreçlerinde uzlaşmayı esas alır; toplantıya katılan üyelerin üçte iki ( 2/3) çoğunluğuyla kararlar alır. BM, temel konularda karar almadan önce, Birlik organları ve mümkünse tüm Birimler içinde konuları tartışmaya açar, yazılı görüşler alır.
Yetkileri
a. BM, BK’de alınan kararların programlanması ve uygulanmasından sorumludur.

b. BM, Birlik Hareketinin yeni siyasi çevrelerle, birliğe katılım konularında görüşmeyi karara bağlar. Birliği oluşturan eğilimlerin Birlikle ilgili sorunlarını çözüme bağlar.
c. BM, iki kongre arası dönemde Kongre yetkilerine girmeyen bütün işlerden sorumludur.
d. BK’ni çağırır. Gündemi hazırlar, BK’ne sunulacak birlik çalışmalarını içeren faaliyet ve mali raporunu hazırlar. Birlik Program ve Tüzüğünde yapılacak değişiklik tasarılarına son şeklini vererek, kongreye sunar.
e.Yerel Birim (YB) Kongrelerinin takvimini hazırlar ve yürütülüş yöntemlerini belirler.
f. BM gerek bulduğu konulara ilişkin yönetmelikler hazırlar.

BİRLİK YÜRÜTME KURULU
a. YK, Eğilimlerin temsili, yetenek, üretkenlik ve uygunluk ölçüleri dikkate alınarak 11 kişiden oluşur.
b. YK, Ayda bir toplanır.

c. YK, kendi içinden Sözcü, Sekreter, Sayman şeklinde görev bölüşümü yapar.
d. YK’de boşalma halinde, BM’ce, üyeleri arasında boşalan üyenin yerine seçim yapılır.
e. YK’ nun artarda 2 toplantısına, dönem boyunca 4 toplantısına katılmayan üye, kurulun tam sayısının salt çoğunluğunun oyuyla görevden alınır.

f. YK’nun gündemini, Birlik Sözcüsü, YK üyelerinin önerileri doğrultusunda hazırlar ve YK üyelerine bildirir. YK’ nın 1/3 üyesinin istemesi halinde YK olağanüstü toplanır.
g. YK, yetkili kurullarca verilen kararların uygulanmasından; Birlik faaliyetlerinin koordinasyonundan ve merkezi düzeydeki çalışmaları yürütmekten sorumludur.
h. YK, Birlik Hareketinin ilke ve kararlarının hayat bulması ve kitleselleşmesi için çalışır
ı. YK, Meclisin kararlarını takip etmek ve uygulamaktan sorumludur.
i. YK, yeni YB’ ler oluşturabilir ve yayın faaliyetleri organize eder.
j. YK, gerekli bulduğu alanlara ilişkin çalışmalar yapmak üzere ilgili komisyonlar oluşturur.

k. YB’ lerin çalışmalarının, delege seçimlerinin, tüzük ve yönetmenliklerle yetkili kurulların kararlarına uygun yapılması için çalışır. Denetimlerini düzenli sürdürür ve gerekli kararları gecikmeden alır.
l. YK, merkezinde görevlendirilecek idari kadro elemanlarının sayısını ve görevlerini saptar.
YEREL BİRİMLER (YB)
Yerel Birimler (YB), BM ve YK tarafından oluşturulur.
YB Kongresi
a. Yılda bir olağan olarak BM tarafından çizilen genel çerçeve içinde, YB’nin belirlediği tarih, yer ve gündem ile toplanır.
b. YB alanında Birlik program ve çalışma anlayışını benimseyenlerin katılımı ile toplanır
c. YB Yönetimini seçer.
d. YB düzeyinde YB Kongresine çağrılan herkes, katılımcı kabul edilir. YB Kongresinde, o yerin tüzükte belirtilen sayısı kadar BK Delegeleri seçilir.
Yerel Birim Yönetimi (YBY)
a. YBY, en az 5 en çok 15 kişiden oluşur.
b. YBY ,kendi içinden bir sözcü seçer.
c. YBY, olağan olarak 30 günde bir toplanır. Toplantı gündemini Sözcü hazırlar. Hazır bulunan üyelerin en az üçte birinin istemiyle gündeme yeni madde tartışmasız eklenir.
d. YBY Sözcüsünün bulunmadığı hallerde, yerine YB Yönetim üyelerinin kendi aralarında seçtiği bir üye sözcülük görevini sürdürür.
e. YBY Sözcüsü, YB çalışmalarını düzenlemek ve koordine etmekle görevlidir.
f. YBY kararları, üye sayısının üçte iki (2/3) çoğunluğuyla alınır. YB, ildeki Birlik çalışmalarını Birlik programı, Kongre ve BM kararları ışığında değerlendirir, tam inisiyatifle yürütür. Bu bağlamda, gerekli gördüğü yerel politikaları oluşturup uygulamaya koyar.
g. YBY Kongresinin gündemini, çalışma raporunu ve bütçesini hazırlar.
h.YBY, Özgül alanlara ilişkin Birlik çalışmalarının yürütülmesi ve politikaların oluşturulmasının araçları olarak Çalışma Grupları kurar.
Madde.5: Organların Toplanması ve karar alma biçimi:
Bütün organlar salt çoğunluk ile toplanır. Katılanların 2/3 çoğunluğuyla karar alırlar..

Madde. 6: Birliğin ilkelerine ve iç işleyişine aykırı tutumlar BM tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.
Madde 7: Birliğin aidat sistemi BM tarafından öngörülür ve düzenlenir.
Geçici Maddeler:
1- Bu tüzük, Kürt Ulusal Birlik Hareketi’nin kuruluş kongresinden sonra (……2007) yürürlüğe girecektir.
2-Bu tüzük, yürürlük tarihinden itibaren Birliğin bütün kurullarını bağlar.
10 Mayıs 2007- Diyarbakır

 

Posted in: Tirki

Comments

There are currently no comments, be the first to post one!

Post Comment

Name (required)

Email (required)

Website

TÜRK DEVLETİ'NIN KÜRDISTAN'A DÖNÜK SINIR SEFERİ
Fuat Önen
TÜRK DEVLETİ'NIN KÜRDISTAN'A DÖNÜK SINIR SEFERİ
Kürdistan'daki savaş, esas savaş dinamiği, işgalci-sömürgeci devletlerdir. Bu çok uzun süren, bir işgal olduğu için zaman zaman bu geriler, zaman zaman tırmandırılır. Ama savaş durumu, işgal sürdüğü müddetçe devam eder. 2015, özellikle Temmuz'...

DÜNYA NİZAMININ DAĞILMASININ KÜRDISTANA ETKİLERİ
Fuat Önen
DÜNYA NİZAMININ DAĞILMASININ KÜRDISTANA ETKİLERİ
Bundan sonraki dönem için ben: “Bağımsız Birleşik Kürdistan'ı hedefleyen devrimci partilerin, örgütlerin daha fazla güçleneceğini, Kürdistan’ın bütün parçalarında, özellikle; Kuzeybatı Kürdistan’da da bağımsızlıkçı düşüncenin da...

KÜRDİSTAN TARİHİNDE, 1925 HAREKETİ
Fuad Onen
KÜRDİSTAN TARİHİNDE, 1925 HAREKETİ
1925 ayaklanması dini bir hareket miydi, milli bir hareket miydi? Bunu (bu tartışmaları) yapanlar, esas itibariyle kolonyalistlerdir. Bu hareket milli bir harekettir. Dini motifleri yaygın olarak kullanılmıştır. Hareketin öncüsü, Nakşibendi şeyhidir....

KÜRDİSTAN DEVRİMİ, SÜREKLİ DEVRİM OLMAK ZORUNDADIR
Fuat Önen
KÜRDİSTAN DEVRİMİ, SÜREKLİ DEVRİM OLMAK ZORUNDADIR
Bir parçada başarı kazanmak Kürdistan meselesini çözmez. O başarının kalıcı olması için bir sürekli devrim anlayışına sahip olmamız lazım. Yani Güney Kürdistan'da, bir federal yapı olunca, Güney Kürdistan kurtulmuş olmuyor. Kürdistan meselesi, bi...

KÜRDİSTAN'DA DEVRİMCİ SİYASET
Fuat Önen
KÜRDİSTAN'DA DEVRİMCİ SİYASET
Lenin'in bir sözü var: “Zincirde öyle bir halka var ki o halkayı tuttuğun zaman, bütün zinciri kontrol edersin.” Kuzeybatı Kürdistan için söylersem: “Bu halka, devrimciler örgütünün oluşturulmasıdır.” Bu oluşturulmadığı...

AYRILIKÇI YAZILARIN İKİNCİ CİLDİ ÜZERİNE
Metin Sandalci
AYRILIKÇI YAZILARIN İKİNCİ CİLDİ ÜZERİNE
Bu denli kesin tanımlamalar üzerinden oluşmuş siyasal hedef ve perspektiflerin teorik-pratik etkisi, ikili bir görevle karşı karşıyadır. Bir taraftan yenilgi ve yılgınlıklardan oluşmuş egemen siyaset tarzının etkilerini yıkmak, diğer taraftan devrimc...

Ayrılıkçı Yazılar-2 Kitabı Üzerine Bir Değerlendirme
Nefel Gün
Ayrılıkçı Yazılar-2 Kitabı Üzerine Bir Değerlendirme
Bu kitapta “Bağımsız Kürdistan hayaleti[1]”nden korkanların, bu korktuklarını başlarına getirmek için oluşturulması gereken, devrimciler örgütünün benimsemek zorunda olduğu, teorik ve pratik hat çizilmektedir. Zaten kitabın alt başlığının...

Netanyahu, HAMAS’ı Yok Etmek, Gazze’yi, İnsansızlaştırmak İstiyor.
Fuat Önen
Netanyahu, HAMAS’ı Yok Etmek, Gazze’yi, İnsansızlaştırmak İstiyor.
Bağımsız Birleşik Kürdistan’da, Kürdistan coğrafyası, bütün Ermenilere açık olmalıdır. Ve bunlar, belli bir yerde, çoğunluk oluşturup özerklik talebinde bulunurlarsa, haklarıdır. Kürdistan devleti, buna karşı çıkmaz. Çünkü biz bu toprakların ka...

Sungur Savran’ın “Devrimi” ve T.C. Hakikati
Fuat Önen
Sungur Savran’ın “Devrimi” ve T.C. Hakikati
1919-23 savaşı, etnik temizlik ve jenosidal hedefli ve pratikli bir savaştır. Bu nedenle devrimci değil, gerici bir harekettir. Komintern’in İkinci Kongresini referans alan komünistler, İttihatçı-Kemalist önderlikle savaşmalıydılar. 1918-23 ...

TÜRK SİYASETİ, 1925 KÜRİSTAN BAŞKALDIRISINA NİYE SALDIRIYOR?
Fuat Önen
TÜRK SİYASETİ, 1925 KÜRİSTAN BAŞKALDIRISINA NİYE SALDIRIYOR?
1926’da, İngiltere ile Türkiye niye anlaştılar? Bu aslında 1925 ayaklanmasından çıkardıkları sonuçtur. Türkiye şunu anladı: Yani Kuzeyde 1925 ayaklanması gibi bir ayaklanma varken, Güney Kürdistan zaten, İngilizlere-Osmanlılara karşı; işte...

Page 1 of 26First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
123movies